cultuurplaats

Met ingang van 1 januari 2019 gaan Cultuurplaats, Art-S-Cool en TooN! samen verder onder de naam Cultuurplaats. Vanaf die dag is er binnen de gemeente Gilze en Rijen één organisatie voor kunst- en cultuureducatie; op school, na school en in de vrije tijd. Vanuit deze nieuwe situatie blijven we ook voor cultuureducatie op school actief in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

Cultuurplaats is de marktplaats voor kunst- en cultuureducatie in de gemeente Gilze en Rijen. Vraag en aanbod op het gebied van cultuureducatie worden hier met elkaar verbonden. Cultuureducatie bestaat uit kunsteducatie, erfgoededucatie en alle andere vormen van educatie waarbij cultuur als doel of middel wordt ingezet. Cultuurplaats communiceert en coördineert de vraag en het aanbod van cultuureducatie in Gilze, Rijen. Molenschot en Hulten.

Cultuurplaats adviseert bij het aanbieden van het cultuur-educatief aanbod, adviseert de scholen bij het samenstellen van een Kunstmenu, informeert over subsidies, bijscholingstrajecten en actualiteiten uit het veld. En organiseert een netwerk en ontmoeting van vraag en aanbod.
De website Cultuurplaats.nu is een praktische gids in cultuureducatie voor culturele instellingen, leerkrachten, docenten, leerlingen en ouders.  Kies onder Voor aanbieders of Voor aanvragers voor één van de doelgroepen, om bij de informatie te komen die aansluit bij jouw vraag. Voor meer informatie, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op via info@cultuurplaats.nu.