Met ingang van 1 januari 2019 gaan Cultuurplaats, Art-S-Cool en TooN! samen verder onder de naam Cultuurplaats. Vanaf die dag is er binnen de gemeente Gilze en Rijen één organisatie voor kunst- en cultuureducatie; op school, na school en in de vrije tijd. Vanuit deze nieuwe situatie blijven we ook voor cultuureducatie op school actief in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

TooN! biedt ruimte aan alle inwoners om hun artistieke en culturele talenten te ontplooien. We brengen alle activiteiten van cultuurparticipatie en cultuur educatie samen als het culturele en sociale hart van Gilze en Rijen.

Stichting TooN! is het platform waar jij je creatieve talenten kunt ontdekken, tonen en ontwikkelen. We zijn er voor alle inwoners van Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten, maar we doen het ook vooral samen met jullie. Zo vind je op onze website een aanbod cursussen en workshops op het gebied van muziek, zang, dans en beeldende kunst van verschillende aanbieders. Mis je iets of heb je zelf wensen of plannen voor kunstzinnige, creatieve en culturele activiteiten? Laat het ons weten via info@toonjetalent.nl. Samen bekijken we dan hoe we jouw idee kunnen realiseren.

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van een uitgebreid netwerk van geschoolde docenten met ruime praktijkervaring, kunstenaars en andere professionals.

Daarnaast betrekken we jullie als bewoners graag bij community art projecten. Hierbij zetten we kunst- en cultuur in om maatschappelijke onderwerpen onder de aandacht te brengen en mogelijk oplossingen te vinden. Hierbij draait het vooral om verbinding en betrokkenheid.

Ook het bedrijfsleven en non-profit organisaties kunnen een beroep doen op TooN!. We kunnen helpen met het oplossen van interne en externe vraagstukken door middel van bijvoorbeeld kunstprojecten.

Wilt uw kind graag een kunstzinnige cursus volgen, maar heeft u daar de financiële middelen niet voor? Bijvoorbeeld omdat u een (bijstands)uitkering heeft of in de schuldsanering zit. Dan kan er een tegemoetkoming worden aangevraagd bij het Jeugdfonds Cultuur Brabant. Per kind wordt er jaarlijks maximaal € 450,- vergoed en het toegewezen bedrag wordt rechtstreeks betaald aan de aanbieder. Een aanvraag kunt u doen via TooN! door een mail te sturen naar info@toonjetalent.nl of te bellen naar 0161 224 314*
*maandag t/m donderdag

Wij zijn TooN! en we zijn er voor jou! Heb je vragen, wensen of ideeën en wil je die graag aan TooN! voorleggen?Neem dan contact op Mark Tittulaer, coördinator bij TooN! Hij is op dinsdag, woensdagochtend en donderdag aanwezig in Cultureel Centrum De Boodschap of telefonisch bereikbaar via 0161 – 22 43 14.