samen dementievriendelijk

CCGR zijn ‘Samen Dementievriendelijk’

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie en we krijgen er dus allemaal mee te maken. In de familie, bij vrienden, op het werk of op straat. Ook bij onze culturele centra komen steeds vaker mensen die een vorm van dementie hebben. Zij worden vaak verkeerd begrepen, zijn iets minder snel in hun denken en begrijpen ons daardoor ook niet.

Daarom hebben alle vaste medewerkers van Stichting CCGR de training ‘Samen dementievriendelijk’ gevolgd via www.samendementievriendelijk.nl. De training is erg praktijkgericht; naast een klein beetje theorie worden met behulp van rollenspellen herkenbare situaties nagespeeld, waardoor inzichtelijk wordt gemaakt waar je op moet letten. Eigenlijk is het vooral belangrijk om mensen gerust te stellen, oogcontact met ze te maken en even mee te denken.

Zo kunnen ook wij van Culturele Centra Gilze en Rijen ons steentje er aan bijdragen dat mensen met dementie zolang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten en meedoen met de activiteiten die in De Schakel en De Boodschap worden georganiseerd.