Cultuureducatie 2015 2016

Bij Stg. CCGR werken wij samen met De Cultuurplaats Gilze en Rijen aan cultuureducatie in het basisonderwijs. Wij leveren theateraanbod voor de scholen en kunnen dat combineren met andere educatieve activiteiten, zoals een expositie of een workshop. Meer info? Mail naar Nicole Severens via cultuur@ccgr.nl.

Voor komend sezioen staan de volgende voorstellingen gepland:

Kinderboekenweek

‘Een bord vol’ van een theatrale duizendpoot met geurend verhalen
Een combinatie van een voorstelling en een les over wetenschap. Wat gebeurt er als je een mentos in de cola gooit? Hoe kun je deeg laten dansen? Wat is het verschil tussen een Amerikaanse en een Nederlandse pannenkoek. En kun je nog meer met een slagroomspuit dan alleen slagroom maken? Iwan Dam speelt een wetenschapper die een opdracht heeft gekregen van een belangrijke professor. Hij moet iets heel bijzonders maken. En als de professor dat goed vindt mag hij mee naar Amerika en dat wil hij graag. Maar Iwan weet het niet meer. Misschien kunnen de kinderen hem helpen met ideeën en als het niet te moeilijk is ook met uitvoeren.

  • 11.00 uur: Groep 7/8 van De Brakken, Gerardus Majella en Burgemeester van Mierlo
  • 13.30 uur:  Groep 7/8 van St. Jozef, Vijf Eiken, De Kring

Ma. 12 oktober (duur: 45 min.)

De Boodschap (Rijen)

Di. 13 okt. 10.30 uur (duur: 45 min.)

De Boodschap (Rijen)

Dr. Proktors Schetenpoeder naar het jeugdboek van Jo Nesbø
Scheten die je door de lucht laten vliegen.
Doktor Proktor is een uitvinder: hij heeft een schetenpoeder uitgevonden! Met een klein hapje schetenpoeder kun je hele harde knallen laten en ze stinken niet eens. Wat een prachtige uitvinding! Lise en Bulle wonen bij doktor Proktor in de straat, ze helpen hem met testen. Het poeder is zo leuk, dat ze het gaan verkopen als veilige feestknallers voor de komende nationale feestdag. Het is een groot succes. Doktor Proktor vindt per ongeluk een sterkere versie uit van het schetenpoeder. Dit schetonautenpoeder is zo sterk dat je ermee de ruimte in kunt vliegen zonder raket.
Dr. Proktor’s schetenpoeder is een spannend verhaal met veel actie en humor en past binnen het thema van de Kinderboekenweek 2015: Raar, maar Waar.

Groep 3/4/5/6 van St. Anna, De Brakken, De Kring, Gerardus Majella

Voor een lesbrief met technische opdrachten tot het vervaardigen van super-eenvoudige luchtvaartuigen: Klik hier.

Wat ’n weertje!
Wat als we zelfs het weer zelf kunnen bepalen? En wat als dat mis gaat…
Professor Cumulus is erg ontevreden over het weer in Nederland. Hij vindt het te fris, te regenachtig en te winderig. Daarom vindt hij een machine uit waarmee hij zelf het weer kan maken. Dat lijkt eerst goed te gaan: de weersvoorspellingen passen inderdaad bij het weer dat hij de lucht ingestuurd heeft, maar dan breekt er een hendel van de machine. Het apparaat begint te haperen en zijn eigen weer te maken. Storm, zwaar onweer, en dan weer een verzengend hete zon. De machine slaat helemaal op hol. Er zit maar één ding op: de machine moet vernietigd worden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Groep 2/3 van De Kring en De Brakken

Do. 8 okt. 9.30 uur (duur: 50 min.)

De Boodschap (Rijen)

Di. 3 nov. 10.30 uur (duur: 55 min.)

De Schakel (Gilze)

Reis om de wereld in 80 dagen naar het gelijknamige boek van Jules Verne
De excentrieke Engelsman Philias Fogg gaat een weddenschap aan om in 80 dagen de wereld rond te reizen. En dat in een tijd zonder vliegtuigen, snelle treinen en mobiele telefoons. Samen met zijn butler Passepartout gaat hij op avontuur, achterna gezeten door detective Fix die denkt dat Philias Fogg een bankrover is.
Een voorstelling die past binnen het thema van de Kinderboekenweek 2015 Raar maar Waar.
Verhalenverteller Eric Borrias is niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet Eric al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd. Juist in de eenvoud van zijn voorstellingen zit de kracht; Eric Borrias laat zien dat er weinig nodig is om hele werelden te scheppen en jong en oud te boeien.

Groep 5/6/7/8 van De Wildschut en de Kring

Voor de lesbrief: klik hier

Nationale Voorleesdagen

Leentje en de Maan

Door een kier tussen twee planken in haar stal ziet Leentje de maan. Op de maan zijn vlekken. Karel de kraai weet een boel. Hij vertelt Leentje dat de maan vol kraters en bergen zit en dat je er zo licht als een veertje bent. Dat lijkt Leentje prachtig! Ze besluit om van de wei ook een maan te maken, zodat zij ook zo licht als een veertje wordt en hoge sprongen kan maken. Dat lijkt haar zo heerlijk! Met hulp van een hele ploeg mollen gaat zij aan de slag. In een mum van tijd is de wei omgetoverd in een waar maanlandschap. Zou ze nu echt zo hoog kunnen springen als op de maan? En wat vindt de boer er eigenlijk van?

Dinsdag 2 februari 9.30 uur: Groep 1/2 van De Brakken en de Vijf Eiken

Woensdag 3 februari 9.00 uur: Groep 0/1/2 van Burgemeester van Mierlo, St. Jozef en de Kring

Di. 2 en woe 3 feb. (duur: 50 min.)

De Boodschap (Rijen)