Expo Gilze organiseert: expositie schilderijen Corrie Hendrickx uit Gilze

Van 13 februari tot 9 april  is in het Cultureel Centrum “ De Schakel” in Gilze een expositie te zien van de schilderijen van Corrie Hendrikx.

“De belangstelling voor tekenen had ik al in mijn jeugdjaren. Ik kon dan alles vergeten .

De ambitie om te schilderen is zo’n 15 jaar geleden pas gekomen. Eerst zelf wat aan het experimenteren geweest, maar ik had niet genoeg inzicht om tot een mooi eindresultaat te komen. Hoe krijg je diepte in een schilderij? En hoe meng ik verf op de juiste manier? Ik besloot een jaar les te nemen. Tot mijn verbazing pikte ik die informatie snel op. Er ontstond een nieuwe hobby.

Alle vrije momenten was ik aan het schilderen. Eerst abstract, maar ik merkte dat het realisme meer mijn ding was. Ik wilde tot het uiterste gaan. Elk detail moest kloppen. Uren kan ik werken aan bijvoorbeeld het oog. Het moet kloppen van mij. Pas als de twinkeling erin zit en de ogen mij volgen vanuit het schilderij ben ik tevreden. Ik geniet van realistisch schilderen.”

“Meerdere keren per jaar zag ik in De Schakel exposities van schilderijen. Regelmatig liep ik daar langs. Ik vond het mooi en knap wat een ander kon.

Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij aangemeld voor een expositie. Iedereen kan nu van 13 februari tot 9 april meegenieten van mijn eigen werken. Dus bij deze…welkom bij mijn expositie en geniet ervan. ” Aldus Corrie.

Expo Gilze nodigt u ook van harte uit deze expositie te bezichtigen in De Schakel van 13 februari tot 9 april. De Schakel is door de week altijd open tussen 07.00 en 19.00 uur. Overige openingstijden zijn wisselend. Voor info; 0161-452009 www.ccgr.nl