Expositie ‘Ontmoeting’ van kunstenares Yvonne Roos Bijleveld

Expo Gilze organiseert;

Expositie ‘Ontmoeting’ van kunstenares Yvonne Roos Bijleveld

Yvonne Roos Bijleveld (1978) combineert eigengeschreven teksten en gedichten met zelfgemaakte fotobeelden. Haar atelier ‘Roses & Unicorns’ is een atelier voor woordspelen en beelddenken. Veel van haar foto’s kun je op meerdere manieren bekijken, en in combinatie met de teksten die ze op haar foto’s plaatst word je aangezet tot verwondering, reflectie en zelfreflectie. Op welke manier zie jij de wereld? Hoe zie jij anderen? Hoe zien andere mensen jou?
De natuur is een grote inspiratiebron voor haar werk en in haar beelden speelt Roos met kleur, licht, schaduw, details en symboliek.
Het liefst laat Roos, op het plaatsen van de teksten na, de foto’s onbewerkt. Pure, rechtstreekse, heldere beelden, die vaak, als je goed kijkt, net iets meer zeggen dan je eerst dacht. Soms ondersteunt de tekst het beeld, soms omgekeerd. Het is de combinatie van tekst en beeld die het werk uniek maakt.

Van 29 februari tot 10 april exposeert Roos met een selectie van haar op canvas afgedrukt werk in De Schakel. Ze schrijft en fotografeert over veel verschillende onderwerpen, maar het centrale thema van deze expositie is ‘Ontmoeting’.