Wat wordt er verbouwd?
Vanaf 23 maart 2021 wordt de gehele linkerzijde van CC De Boodschap verbouwd t.b.v. van de modernisering van Theek 5. Deze verbouwing creëert letterlijk een open sfeer. Hierbij kunnen de organisaties, verenigingen en mensen in het gebouw elkaar makkelijker vinden en zo beter met elkaar verbinden en samenwerken. Zo zal CC de Boodschap nog meer het culturele hart van Rijen worden.

Wat gaat er gebeuren?
De bibliotheek, die nu achterin het gebouw van De Boodschap ligt, beslaat straks bijna de gehele linkerzijde tot aan de entree en wordt volledig open. Verder komt er een nieuwe entree en een nieuwe receptiebalie voor CC de Boodschap. De toiletten aan de linkerkant worden vernieuwd en de trap in de foyer wordt vervangen door een veiliger exemplaar bij de entree. Kortom: een complete metamorfose.

Van wanneer tot wanneer duurt de verbouwing?
De verbouwing is begonnen op 23 maart 2021 met de sloop van de losse delen door personeel van CC de Boodschap. De verwachting is dat de verbouwing duurt tot eind augustus.

Wie voert de verbouwing uit?
De sloop wordt waar mogelijk gedaan door personeel van CC de Boodschap. Bouwbedrijf Vermeulen uit Gilze-Rijen neemt het stokje over en doet de constructieve sloop en de verbouwing zelf. De inrichting van Theek 5 is ontworpen door architect Jan David Hanrath, Schilderwerk wordt ook gedaan door personeel van CC de Boodschap.

Wat zijn de voordelen van de verbouwing?
Moderne bibliotheek, langere openingstijden (weliswaar onbemand), receptie CC De Boodschap bij de ingang, nieuwe entree zorgt voor minder temperatuurschommelingen in de foyer, gezellige ruimte om zitten voor alle inwoners van Rijen, meer faciliteiten, nieuwe, moderne ruimtes voor de verhuur, meer bezoekers

Gaat de bibliotheek dicht tijdens de verbouwing?
De bibliotheek zal tijdens de verbouwing zo lang mogelijk geopend blijven. Een sluiting van waarschijnlijk 2 weken is, gezien de werkzaamheden, niet te vermijden. Uiteraard worden de leden van Theek 5 daar tijdig over geïnformeerd.

Gaan voorstellingen / lessen / evenementen en gewoon door tijdens de verbouwing?
Voor de ruimtes die worden verbouwd is een alternatieve ruimte gevonden voor de betreffende vereniging. De activiteiten van huurders kunnen gewoon doorgaan in een ander gedeelte van het cultureel centrum. Ook de theatervoorstellingen gaan, voor zover die er zijn in corona tijd, tijdens de verbouwing gewoon door, in de theaterzaal wordt niet verbouwd.

Ondervind ik overlast van de verbouwing?
Wij proberen de overlast voor onze bezoekers zoveel mogelijk te beperken. Wij kunnen echter niet helemaal voorkomen dat je helemaal geen last hebt van de sloopwerk- en bouwwerkzaamheden.

Hoe worden de inwoners van Rijen geïnformeerd over de verbouwing?
Via de websites van Theek 5 en Stichting CCGR, de lokale media en social media.

Wanneer is er personeel van Theek 5 aanwezig in de bibliotheek?
Personeel van Theek 5 is van ma t/m vr aanwezig van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.

 

Volg de verbouwing via de nieuwsberichten van CCGR