Kom-Erbij-Lunch

Het VIP dekt de tafel voor de Kom-Erbij-Lunch

Na het enorme succes van onze eerste Kom-Erbij-Lunch dekt VIPvoorelkaar op 26 oktober voor de tweede keer de tafels. Het grote verschil is dat de lunch nu voor iedereen, die wat gezelligheid en sociaal contact zoekt, toegankelijk is.

Verbinding

Eind september organiseerde Stichting VIPvoorelkaar de eerste Kom-Erbij-Lunch. Toen mochten zij bijna 40 gasten ontvangen. Tijdens de lunch vonden bijzondere ontmoetingen plaats en zijn prachtige verbindingen ontstaan. Enkele reacties: “Je bent er eens even uit en je ontmoet nieuwe mensen, dat vind ik heel gezellig.” En “Er zijn dagen dat ik mijn eigen stem niet hoor, omdat er niemand is om tegen te praten. Dan is zoiets toch leuk!” Dit is precies wat ze graag willen bereiken met deze Kom-Erbij-Lunch. Mensen die vaak alleen zijn de gelegenheid geven om nieuwe mensen te ontmoeten, bijzondere contacten te leggen en gezellig samen te eten.

Na de vorige keer zijn er diverse mensen in de dagen na de lunch met elkaar op pad gegaan. Gewoon samen een kopje koffie drinken of zelfs echt een dagje uit. Ook kwamen er vragen om de lunch vaker te organiseren. En er kwamen spontaan initiatieven om ook andere groepen mensen, die sociaal contact zoeken, uit te nodigen. Dat is de reden dat zij de tafel nu elke laatste vrijdag van de maand in De Boodschap gaan dekken. Aansluitend aan het Repair Café, dus mocht je ‘s morgen niks te doen hebben, loop daar ook even binnen.

Het VIP is momenteel met de Jumbo en de Boodschap in gesprek om te kijken hoe ze de lunch qua kosten zo laag mogelijk kunnen houden voor de gasten. Het is echt een sociale activiteit. Zo worden er geen broodjes van te voren klaar gemaakt, maar gaan de gasten gezamenlijk aan tafel eten, zoals je dat ook thuis aan de eettafel doet. Je smeert je eigen broodje en als er iets op is, kun je buurten bij een andere tafel. Het doel is dat je in gesprek komt met elkaar en, op een zo laagdrempelig mogelijke manier, sociaal contact hebt. Het VIP gaat dan ook graag met andere (vrijwilligers)organisaties, stichtingen en clubs in de gemeente in gesprek. Om zo zoveel mogelijk mensen, jong en oud, te bereiken die hier behoefte aan kunnen hebben. Dus Kom Erbij en sluit aan!

Kom Erbij!

De tweede Kom-Erbij-Lunch staat gepland op vrijdag 26 oktober van 12.00 tot 13.00 uur in de foyer van de Boodschap, Nassaulaan 62-64. De kosten voor deelname bedragen 3,50. Wil je deelnemen, dan graag opgeven vóór 25 oktober, per email: secretariaat@vipvoorelkaar.nl of telefonisch bij De Boodschap op nummer 0161-224314 (ma-di-do tussen 09.00 en 16.30 uur).

Wil je contact met de coördinator Annemiek Messer, om mee te denken over deze activiteit, stuur dan een mail naar coordinator@vipvoorelkaar.nl  Informatie over de andere projecten en initiatieven van het VIP zijn te vinden op de website www.vipvoorelkaar.nl