dementie

Theatervoorstelling over dementie

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen organiseert ‘Dementie in het Theater’. Aan de vooravond van Wereld Dementie Dag, op 20 september aanstaande organiseert de kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen de voorstelling ‘Dag Mama’, een toneelstuk, een lezing en een workshop die de wereld van dementie begrijpelijk en hanteerbaar kan maken voor iedereen die meer wil weten van deze aandoening. Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt u in de huid van de mens met dementie. U beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Het doel van een ‘dementievriendelijk Gilze en Rijen’ is, dat de hele gemeenschap een steentje bijdraagt. Kennis hebben en geïnformeerd zijn over dementie is daarvoor een voorwaarde.

‘Dag Mama’ verscheen het afgelopen jaar veelvuldig in de landelijke media, zoals in het tv-programma ‘Landinwaarts’ van Dieuwertje Blok.

De voorstelling speelt op 20 september van 19.30 – 22.30 uur in cultureel centrum De Schakel.

Kaarten (à € 10.- inclusief een kopje koffie in de pauze) zijn verkrijgbaar aan de balie van De Schakel in Gilze en De Boodschap in Rijen. Graag contant betalen.