Tips om het Sinterklaasfeest thuis te vieren!

Het is alweer november en dat betekent dat Sinterklaas binnenkort ons land binnenvaart. Wegens de coronamaatregelen kunnen we het Sinterklaasfeest niet groots vieren dit jaar. De intocht zal dit jaar op een coronaproof wijze plaatsvinden, waarbij de kinderen de aankomst van de Sint vanuit huis op tv kunnen kijken. Dat het er dit jaar anders aan toe gaat dan de voorgaande jaren, betekent niet dat het feest in het water hoeft te vallen. Met een beetje creativiteit zijn er genoeg leuke manieren om het Sinterklaasfeest thuis te vieren!

De aftelkalender
Blijven de kinderen maar vragen hoeveel nachten het nog slapen is tot pakjesavond? Een aftelkalender is een leuke creatieve oplossing voor het eindeloos beantwoorden van deze vraag. Super leuk om deze samen met de kinderen te maken! En natuurlijk iedere avond voor het slapen gaan een vakje doorkrassen. Niet zo creatief? Dan hebben wij voor jou een aftelkalender gemaakt! Je hoeft hem alleen maar hier te downloaden en te printen. Veel aftelplezier!

Pepernoten bakken
Al die tijd thuis doorbrengen, de kinderen vervelen zich dan al snel. Ga lekker samen bakken met sinterklaasliedjes op de achtergrond, want verse pepernoten zijn het allerlekkerst! Online kun je allerlei makkelijke recepten vinden om te maken samen met de kinderen. Laat ze lekker mengen, kneden en natuurlijk rollen. Er is geen leuker recept om samen met je kinderen te maken. Welke zijn jouw favoriet, de gewone of die met chocolade? Die van ons zeker met chocolade! Download hier ons recept voor heerlijke chocolade pepernoten.

Hulp Sint en Hulp Piet
De kinderen gaan in deze tijd van het jaar vaak vol op in hun fantasie. Zijn jouw kinderen liever een Sint of Piet? Knutsel thuis samen een mijter of pietenmuts in elkaar. Met gekleurd papier, crêpe-papier, een schaar, lijm en een nietmachine kun je al heel wat moois maken. Fijn om creatief samen bezig te zijn en daarna ook nog eens leuk om mee te spelen! Hulp nodig? Om het een stukje makkelijker te maken kun je een printable downloaden voor de mijter of veer.

Pietenparcours
De kinderen vol van energie, maar wel thuisblijven vandaag? Maak voor de kinderen een pietenparcours door het hele huis. Een sportieve interactieve manier om de kinderen te vermaken binnenshuis en zelf stiekem ook best leuk om mee te doen! Leuke activiteiten voor het parcours kunnen zijn: koprollen maken, super stil lopen, cadeautjes versieren, zaklopen in de zak van sinterklaas. Alle kleine pieten die hun best hebben gedaan krijgen een pietendiploma. Ook leuk om deze samen te gaan knutselen! Maar een pietenparcours zorgt voor best veel drukte in huis, daarom kun je hier een pietendiploma downloaden om uit te printen.

Fijn Sinterklaasfeest!